Nieuwe versie 2014 van de reisverslagen Kungsleden & Padjelantaleden

DSCN0504Vanaf heden is er een volledig vernieuwde en herwerkte versie beschikbaar van de Reisverslagen van Kungsleden en Padjelantaleden beschikbaar onder het pull-down menu Scandinavië

Voor Padjelantaleden werd het deel tussen Staloluokta en Kvikkjokk herbezocht.

 

De variante via Vaimok en Pieskehaure is heden bekend als een deel van de Nordkalottleden en is van een andere orde dan de klassieke Kungsleden of Padjelantaleden. Dit moet zowat het slechtste pad zijn tussen 2 STF-hutten. Het resultaat is dat enkel tenttrekkers dit deel aanvatten en dat de verantwoordelijken voor de betrokken hutten de tijd doden door bij elkaar op de koffie te gaan 🙂 .

Voor Kungsleden werd deel tussen Abisko en Singistugorna en de verbinding met Nikkaluokta overgedaan. Dit deel staat heden bekend als de Fjällraven Classic ;-( .DSCN0645

Wie deze handleiding gebruikt, hoeft zijn zuurverdiende centen niet aan Fjällraven te geven en kan bovendien genieten van de echte rust van Scandinavië in plaats van de drukte van een massa-evenement zoals de Fjällraven Classic.

Een foto zoals deze is helemaal uitzonderlijk. In het beste geval zal je ze horen wegvliegen tussen de struiken, maar wie erin slaagt om er een te fotograferen, zal veel geduld moeten oefenen.

Veel lees- en vooral wandelplezier!!!!

RoVer

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Commentaar? Vragen? Reacties, altijd welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.