Via Francigena (Deel 1: Lausanne – Vercelli)

DSCN0799Na 4 verschillende wegen naar Santiago, was ik op zoek naar een nieuw project, een nieuwe uitdaging, een nieuwe ervaring. Het verschijnen van de Rother gids Via Francigena, was de directe aanleiding. Ik heb goede ervaringen met de kwaliteit van Rother gidsen en dus weet ik dat ik in grote mate kan vertrouwen op de juistheid van de geboden informatie. Historisch gezien is de Via Francigena de verbinding tussen Canterbury en Rome. De betrokken gids kiest als vertrekpunt Lausanne, gezien dat het kruispunt is tussen de weg naar Santiago (voor Zwitsers, een deel van de Duitsers en Oostenrijkers) en die naar Rome.

Wie vanuit België wil vertrekken zal moeten improviseren en fietsgidsen of GR-gidsen moeten gebruiken.

Normaal verkies ik dit type tochten te maken in de lente. Wie echter te voet over de Col du Grand Saint-Bernard wil geraken, zal daar niet of zeer moeilijk in slagen in de lente vanwege de sneeuw. En dus bestaan er daarom fundamenteel 4 mogelijkheden:

  • Later op het jaar vertrekken, maar dan zal je de hitte moeten trotseren van de Po-vlakte en Centraal-ItaliĂ«.
  • Vertrekken vanuit Aosta, waardoor je het probleem van de sneeuw op de Col du Grand Saint-Bernard vermijdt.
  • In het najaar vertrekken, wat resulteert in een kaler landschap
  • De tocht in 2 delen opsplitsen, waarbij je de Col du Grand Saint-Bernard pas dwarst in de zomer of nazomer en eventueel het daaropvolgende jaar kan verdergaan in de lente en je kan genieten van de voorjaarsbloei. Ikzelf koos voor deze laatste oplossing, waardoor dit verslag in minstens 2 delen opgesplitst is.

Voor 2015 wens ik iedereen een goede gezondheid en veel avontuurlijk reisplezier.

RoVer

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Commentaar? Vragen? Reacties, altijd welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.