Nieuwe reisverslagen 2018

Gezien u al van alle kanten bestookt wordt met vaak nutteloze en vooral zeer commerciële informatie heeft Roversmountains niet de gewoonte de hoeveelheid junkmail in uw mailbox te verhogen. Zo werd de site voorzien van 3 nieuwe reisverslagen:

  1. Het verslag Camino Tolosana 2 , waarin het traject tussen Toulouse en Logrono beschreven wordt.
  2. Het verslag Wenen –Nice 3 , waarin het traject tussen Merano (Latsch) en Biasca beschreven wordt.
  3. Het verslag E1: Hättir – Maze , waarin het traject op de E1 tussen Hättir en Hättir beschreven wordt. Wie dit laatste niet onmiddellijk kan situeren, is het vergeven. Het betreft het pad tussen de Noordkaap en Kautokeino, het begin van de Nordkalottleden. En eigenlijk is het verslag vooral bedoeld als waarschuwing tegen de misleiding die uitgaat van de desbetreffende gids van Conrad Stein Verlag. Ik gebruik niet graag de term boekverbranding, gezien die historisch nogal beladen is, maar de gids kan het best gelezen worden als een sprookjesverhaal, zonder enige binding met de realiteit.

Zeker het verslag van de E1: Kautokeino – Nordkap is niet zozeer bedoeld als promotie van het pad, eerder als waarschuwing. Voor hen die de Nordkalottleden wensen aan te vatten is er ook nog een waarschuwing op het einde van het verslag, gezien er daar een belangrijke trajectwijziging werd doorgevoerd, die en slecht aangeduid is op het terrein en nog niet beschreven is in een gids. Indien je vertrekt vanuit Kautokeino, zal je vermoedelijk nog wel aangesproken worden door de plaatselijke bevolking, maar indien je het pad in omgekeerd richting loopt, wat vaak gunstiger is, mis je deze informatie.

Deze zomer is deze site in alle stilte de kaap van 100.000 hits gepasseerd. In tijden van gekochte likes is dit waarschijnlijk te weinig om enige indruk te maken. De inhoud van deze site streeft natuurlijk geen enkele vorm van populisme na, maar wil enkel degelijke en gecontroleerde informatie verstrekken aan de kandidaat avontuurlijke reiziger.

Het Nederlandse taalgebied is geografisch gesproken eerder vlak, waardoor de affiniteit met bergen en bergstreken er langer is dan in taalgebieden waar er meer bergen voorkomen. Dit heeft tot gevolg dat het potentieel voor informatie over bergen eerder klein is. Een gevolg hiervan is dat informatie over minder populaire berggebieden niet in het Nederlands aangeboden wordt, maar wel bijvoorbeeld in het Duits, het Engels of het Frans. Wie die informatie dan wel aanbiedt in het Nederlands heeft al snel een monopolie in een weliswaar kleine markt.

In tijden van klimaatdoelstellingen is het bewustzijn van de kwetsbaarheid van de natuur belangrijk en de beste manier om dit doel te bereiken is om het met je eigen ogen te gaan vaststellen. Zo produceer ik mijn eigen elektriciteit en verwarm ik mijn woning met hernieuwbare energie, maar ik eet nog steeds vlees en vlieg ik ook nog steeds. Dat laatst heeft vooral te maken met de afname van alternatieven, spijtig genoeg.

Roversmountains zal opnieuw aanwezig zijn op de Fiets- en Wandelbeurs en dit op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019, alsook op de Reismarkt Brugge en dit op zondag 24 februari 2019.

Prettige Feestdagen,

RoVer

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Commentaar? Vragen? Reacties, altijd welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.