Camino del Sureste/de Levante

Op 12 februari 2020 nam ik het vliegtuig naar Alicante, niet om zoals de meerderheid van de passagiers in Benidorm op het strand te gaan liggen, maar om er de Camino del Sureste aan te vatten.

Later bleek dat op die dag de eerste Covid-19 dode te betreuren viel aan de Spaanse Costa. Eén maand ben ik door het Spaanse binnenland gereisd, zonder enig bewustzijn op te merken inzake de gevaren van Covid-19.

Op 11 maart 2020 ben ik met de bus vanuit Benavente naar Madrid gereisd. Ik heb de metro naar de luchthaven genomen en vervolgens het vliegtuig naar Brussel. Een vliegtuig vol met Spanjaarden, die op dat ogenblik al beter in hun land gebleven waren. Maar op dat ogenblik was er ook bij de landing in Zaventem nog zo goed als geen enkel bewustzijn inzake de gevaren van Covid-19 merkbaar.

Op 12 maart heb ik mijn arts een bericht gestuurd via WhatsApp, met de vraag of hij kon langskomen voor een diagnose. Hij is 2 dagen later langsgekomen en heeft mij 14 dagen thuis gezet.

Na 2 maanden heb ik het gevoel dat ik vrij ben van zowat alle gevolgen…

Maar ik mag mijzelf gelukkig prijzen… Geen ziekenhuis, en vooral… ik kan het nog navertellen.

En gezien ik veel tijd had om in mijn “kot” te blijven, had ik ook veel tijd om aan mijn reisverslag te werken…

Het is een verslag in de gebruikelijke stijl…

Camino del Sureste/de Levante dus…  Een Camino voor ervaren pelgrims…

Het is niet de meest aantrekkelijke Camino, want landschappelijk is hij wat monotoon. Maar vooral: zonder kennis van Spaans kan je hier niet terecht.

Gezien hij vooral in de periode waarin ik hem deed absoluut weinig belopen is, moet je zelf contact opnemen met de verantwoordelijken van de Albergue’s om je komst aan te kondigen. Meestal is dat vrij vlot verlopen via WhatsApp. Maar soms vraagt het wat geduld en wat doorzettingsvermogen. Een vooral, een beetje kennis van het Spaans is onontbeerlijk. En indien zowat alles tegengaat, kan je nog steeds rekenen op de plaatselijke politie. Ze vinden altijd wel een oplossing… 😉

Naar de toekomst toe, staan ook al mijn reisplannen “on hold”, vermoedelijk tot er een vaccin is tegen Covid-19.

Zorg goed voor jezelf en je naasten…

RoVer

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Commentaar? Vragen? Reacties, altijd welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.